Ξυλεία Όρεγκον Πάϊν

Ξυλεία Όρεγκον Πάϊν - Douglas Fir (Pseudotsuga Menziesll)

      Φύεται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Καλλιεργείται επίσης στο Ην. Βασίλειο, Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Όπου είναι αυτοφυές μεγαλώνει σε ύψος έως και 50μ. και με πάχος κορμού έως 1,5μ.

      Πολλές φορές δεν έχει καθόλου κλαδιά έως ύψος 30μ. . Εξάγεται υπό μορφή αρίστης ξυλεία και κόντρα πλακέ. Έχει χρώμα που ποικίλλει από κίτρινο καφέ έως ανοιχτό κόκκινο καφέ, με ίσα νερά που μερικές φορές είναι κυματοειδή ή σπιράλ.), είναι ρητινώδες, ξηραίνεται γρήγορα χωρίς παραμορφώσεις ή σκισίματα, αλλά οι ρόζοι έχουν την τάση να ανοίγουν.

      Δουλεύεται πιο δύσκολα από τα άλλα εμπορικά μαλακά ξύλα και οι σκληροί ρόζοι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, βιδώνεται και κολλιέται εύκολα. Σκουραίνει εύκολα με χρωστικές και δίνει πολύ όμορφο φινίρισμα.

      Το Όρεγκον Πάϊν έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του τη δύναμη του και τη διάθεση του σε μεγάλες διαστάσεις. για. Χρησιμοποιείται στην ξυλουργική για εσωτερικές και εξωτερικές κατασκευές, πασσάλους, βαριές οικοδομικές κατασκευές , για δοκάρια σε στέγες και στη βαρελοποιία.

Ισόβενο και Πλατύβενο

Πάχη (mm):      50, 75

Μήκη (m)         2.45 – 6

 

Φωτογκαλερί: Ξυλεία Όρεγκον Πάϊν