Ξυλεία Iroco

2019-03-12 18:08

Ξυλεία Iroco

Ιδιότητες: To Iroko (Chlorophora excelsa) ανήκει στη σκληρή ξυλεία, που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Αφρικής, κυρίως από την Ακτή του Ελεφαντοστού και το Καμερούν. Από τα πιο δημοφιλή Αφρικάνικα ξύλα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι ξύλα κατάλληλα για κατασκευές εξωτερικού χώρου, και για περιοχές με μεγάλη υγρασία ή κοντά σε θάλασσα.
Το αρχικό του χρώμα είναι κίτρινο, αλλά σκουραίνει και αποκτά πλούσιες αποχρώσεις καφέ με χρυσίδουσα απόχρωση με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα την περιοχή.

Χρήση: Έχει μέτρια έως τραχιά υφή με ανοιχτούς πόρους και η πυκνότητά του είναι μικρότερη από άλλα τροπικά είδη (0,64). Αντικαθιστά το τικ σε ναυπηγικές εργασίες, χρησιμοποιείται για κουφώματα δάπεδα κατασκευές σε πισίνες και πέργκολες. Αποτελεί ιδανική πρόταση για κατασκευή ξύλινου δαπέδου.Το Iroko είναι σχετικά εύκολο στην επεξεργασία και έχει ικανοποιητική αντοχή σε μύκητες και έντομα. Δεν απαιτεί τακτική θεραπεία με λάδι ή βερνίκι, όταν χρησιμοποιείται για πάτωμα ή άλλη επένδυση εξωτερικού χώρου-deck.

Διαστάσεις:
Πάχη (mm): 25-50-63-75-100
Πλάτη (mm): 100 και άνω
Μήκη (cm): 2.10 – 5.70 ανά 30