Διαδικασία Συντήρησης Ξύλου εξωτερικού χώρου

2019-01-31 08:44

Οι πέργκολες, οι ξύλινοι φράχτες, τα ξύλινα έπιπλα για τον κήπο και γενικα οι ξύλινες επιφάνειες, είναι μια φανταστική ιδέα για να διακοσμήσει κάποιος τον χώρο του σε κλασικό στυλ. Είναι διαχρονικά, όμορφα και ταιριάζουν στο φυσικό περιβάλλον. Γι’ αυτό και εμείς στην Ξυλεία Αντώνογλου τα αγαπάμε ιδιαιτέρως. 

Φυσικά, το ξύλο που εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες κινδυνεύει περισσότερο από τη φθορά. Με το πέρασμα του χρόνου, η συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου είναι απαραίτητη για να τα κρατηθεί σε άριστη κατάσταση. Για να γίνει σωστά η συντήρηση, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε.

Διαδικασία Συντήρησης με Βερνίκι

Βήμα 1: Λείανση του ξύλου
Είτε σκοπεύουμε να συντηρήσουμε το ξύλο εξωτερικού χώρου, είτε να το βάψουμε από την αρχή σε άλλη απόχρωση, πρέπει να ξεκινήσουμε από τη λείανση των επιφανειών. Για τη λείανση του ξύλου χρειάζεσαι γυαλόχαρτα, ή παλμικό τριβείο. Η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσουμε με μικρό νούμερο γυαλόχαρτου και να συνεχίσεις με μεγάλο νούμερο για να κάνουμε ωραίο φινίρισμα. Ενδεικτικά, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά με γυαλόχαρτο νούμερο 80 και να συνεχίσεις με νούμερο 180. Δε συστήνεται να αποφύγουμε το βήμα αυτό, αν θέλουμε να κάνουμε λεπτομερή συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου. Το τρίψιμο με γυαλόχαρτο λειαίνει τις τραχιές επιφάνειες, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί πιο εύκολα το βερνίκι. Στο κατάστημα μας Ξυλεία Αντώνογλου θα βρείτε ότι χρειάζεστε. 

Βήμα 2: Πέρασμα με αστάρι (προαιρετικά)
Για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου δεν είναι υποχρεωτικό να περάσουμε το ξύλο εξωτερικού χώρου με αστάρι. Ωστόσο, το αστάρι βοηθά στο να κλείσουν οι πόροι του ξύλου και να εφαρμοστεί εύκολα το προστατευτικό βερνίκι. Μάλιστα, υπάρχουν διαφανή αστάρια που στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αυτά χρησιμεύουν στο να τελειώσουμε τη δουλειά σου πιο γρήγορα, μέσα σε μια μέρα. Τα αστάρια δε χρησιμοποιούνται μόνο για ξύλινα έπιπλα, αλλά και για κάθε είδους ξύλινες επιφάνειες. Είναι χρήσιμα για τα ξύλινα πατώματα, για τα παράθυρα και τις πόρτες.

Βήμα 3: Πέρασμα με προστατευτικό βερνίκι
Τα προστατευτικά βερνίκια για ξύλο είναι χρήσιμα για να γλυτώσουμε τα έπιπλα κήπου σου από υγρασία, ρύπους και γενικά την αλλοίωση του χρώματος και της υφής. Είναι διάφανα και δεν επηρεάζουν το χρώμα του ξύλου, γι’ αυτό και είναι τα πιο ιδανικά για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου. Πέρα από τα βερνίκια προστασίας για το ξύλο, στην Ξυλεία Αντώνογλου υπάρχουν και λάδια συντήρησης και προστασίας, τα οποία βοηθούν να γίνει το ξύλο αδιάβροχο. Επίσης, υπάρχει προστατευτικό κερί, το οποίο απαγορεύει τη συσσώρευση σκόνης πάνω στο ξύλο. Ανάλογα με το είδος ξύλου που έχουν οι επιφάνειες, διαλέξτε το σωστό προϊόν με τη συμβουλή του ειδικού στο κατάστημα μας για τα βερνίκια.

Ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην εύκολη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου! 
Αν χρειάζεστε βοήθεια με το βάψιμο και τη συντήρηση των ξύλινων επίπλων σας, εμείς στην Ξυλεία Αντώνογλου είμαστε εδώ.