ΚΑΡΦΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ

2014-11-30 10:55

ΚΑΡΦΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ : αποτελούν το κλασικό, παραδοσιακό είδος παρκέτων. Θεωρείται η πιο ανθεκτική λύση στο ξύλινο δάπεδο. Πρόκριτε για ολόσωμα τεμάχια αποτελούμενα από το ίδιο ξύλο σε όλο το πάχος τους, ενο το πάχος του τεμαχίου είναι από 19mm έως 22mm. Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος της σανιδάς τόσο περισσότερες και βαθύτερες λειάνσεις επιτρέπει. Διατίθενται δε σε πολλά είδη ξύλου ( Δρύς, Ιρόκο, Ντουσιε, Hard Marple,  Sapeli, Cameron κ.λ.π.)

 Σε αυτή την περίπτωση η ξύλινη επίστρωση στερεώνεται με κάρφωμα επάνω σε κατασκευή από ξύλινα καδρόνια η ψευτοπάτωμα από σανίδες ή  πλάκες από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Η κατασκευή αυτή στερεώνεται σε σταθερό υπόβαθρο συνήθως στο πάτωμα που είναι από σκυρόδεμα. Η απόσταση για τα καδρόνια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 40cm κέντρο – κέντρο. Η τοποθέτηση του ψευτοπατώματος  πρέπει να γίνει με αρμό ώστε να διευκολύνουμε τον αερισμό της ξυλείας του πατώματος. Στο κενό μεταξύ πλάκας και ξύλινης επίστρωσης τοποθετούμε ηχομωνοτικό υλικό.

Όταν η τοποθέτηση έχει ολοκληρωθεί επιλέξτε με προσοχή τα βερνίκια που θα χρησιμοποιήσετε για να λουστράρετε το πάτωμα σας. Η ποιότητα της επιφάνειας του βερνικιού είναι καθοριστικής σημασίας αφού αυτό που φθείρεται πρώτα κατά την χρήση του πλατώματος  είναι το φιλμ του βερνικιού, ενώ το βερνίκι είναι αυτό που θα βάλει την τελευταία πινελιά στο πάτωμα σας.