Μέσα από το πέρασμα των αιώνων το ξύλο έχει παραμείνει το μοναδικό αναντικατάστατο υλικό που συνδυάζει πολυτέλεια και αισθητική στις επενδύσεις δαπέδων.

        Το αυθεντικό ξύλινο δάπεδο φέρνει ένα κομμάτι φύσης στο σπίτι χαρίζοντας μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς που άλλα “ ψυχρά “ υλικά δεν μπορούν να σας προσφέρουν.

           Είναι φυσικό προϊόν, οικολογικό  με μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής , ενώ είναι ταυτόχρονα κλασικό, διαχρονικό και ταιριάζει με    όλα τα στυλ διακόσμησης. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι Αρχιτέκτονες – Διακοσμιτές, εάν ερωτηθούν,  γρήγορα θα πουν ότι προτιμούν να    χρησιμοποιούν φυσικά υλικά ξυλείας για δάπεδα.
 

       Αποτελούν την ιδανική λύση τόσο για νέες οικοδομές όσο και για ανακαινίσεις κατοικιών, και επαγγελματικών χώρων, Τα κολλητά παρκέτα μπορούν να κολληθούν γρήγορα και εύκολα πάνω σε οποιοδήποτε δάπεδο ( μπετό, πλακάκι , μάρμαρο ακόμα και σε παλαιό ξύλινο πάτωμα. ) ενώ είναι κατάλληλο και στις περιπτώσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης . Πρόκριτε για ολόσωμα τεμάχια αποτελούμενα από το ίδιο ξύλο σε όλο το πάχος τους, με πάχος τεμαχίου από 10mm έως 15mm. Τα κολλητά παρκέτα κυκλοφορούν σε τρεις τύπους :

·        LΑΜ  PARQUET με πάχος 10mm.

·        LISTONE σε πάχος 14mm.

·        T & G ( γλωσσά – λούκι ) σε πάχος 14mm.

      Για την τοποθέτηση, αλείφετε με αστάρι η επιφάνεια στην οποία θα τοποθετεί  το ξύλινο δάπεδο για καλύτερη πρόσφυση της κολλάς. Συνιστάτε τοποθέτηση των κολλητών παρκέτων να γίνει με κόλλα δύο συστατικών. Οι λείες επιφάνειες (πλακάκι - μάρμαρο – μωσαϊκό ) πρέπει να τρίβονται, για φύγει η γυαλάδα τους, πριν την κόλληση.

     Σε περίπτωση ενδοδαπέδειας θέρμανσης επιβάλετε να προηγηθεί η λειτουργία του συστήματος για δυο εβδομάδες τουλάχιστον.

    Διατίθενται δε σε πολλά είδη ξύλου ( Δρύς, Ιρόκο, Ντουσιε, Hard Marple,  Sapeli, Cameron κ.λ.π.)

Κολλητά